Lilla Bläshammar – området nära stad, hav och skog

”Hade vi inte fått bygga övervåningen själva, hade vi inte byggt med Nära hem, då hade vi köpt ett renoveringsobjekt istället”, berättar Caroline.

Vi hälsar på hemma hos Caroline, Klas och deras dotter Moa-Li. Familjen bor i det nybyggda området Lilla Bläshammar, norr om Varberg.

Caroline är från början ifrån Åskloster och Klas är uppväxt i Kungsäter.  Paret hade kikat på hus ett tag, både i Trönningenäs och Bläshammar. Valet föll på Bläshammar. Att de valde att bygga med Nära hem var dels för området i sig, men också att de fick möjlighet att bygga övervåningen själva.

De var nummer två i tomtkön och var rädda att just deras favorittomt skulle väljas av de som stod nummer ett i kön, men de hade tur och fick sin tomt.

Efter det gick allting väldigt snabbt. Lägenheten de bodde i la de ut till försäljning och fick sålt direkt.

– Vi sålde lägenheten på måndagen och skrev på pappren för huset på tisdagen. På tre veckor flyttade vi ut och istället fick vi bo i ett sommarhus i Espevik under byggtiden, berättar Klas.

Hur var det att bygga nytt hus, undrar vi?

– Lyxigt säger Caroline, det var ju bara att ringa Nära hem! Speciellt när man bygger för första gången var det skönt att någon tog hand om hela processen. Vi älskar projekt och att få bygga, men att få hjälp med alla papper, ritningar och sådant, gjorde att det också var mer hanterbart att bara ha övervåningen att färdigställa själva.

Familjen valde alltså en 1,5-plansvilla med oinredd övervåning, där de själva färdigställde övervåningen efter att de flyttat in.

– Det svåraste valet var när ni ringde och vi fick frågan om hur vi ville ha fönsterbänkarna, hade aldrig ens funderat på det!

Vilket rum som är absolut bäst i huset är svårt att svara på. Alla! Svarar paret samtidigt. Men efter en stund nämner båda två badrummet. Så det måste vara ett favoritrum tänker vi.

Caroline berättar vidare om när hon stod på övervåningen och fixade med de sista detaljerna innan hela övervåningen skulle vara klar. Kvällssolen lös in genom fönstren och jag började nästan gråta berättar hon, snart är vårt projekt över och jag vill inte att de ska ta slut, vad ska vi göra nu?

Men att hålla sig sysselsatta blir nog inte ett problem för paret. Efter vårt besök har familjen nämligen blivit större. En liten Todd föddes under hösten.

Utöver att familjen älskar sitt hus, så tycker de även grannskapet med hjälpsamma och trevliga grannar, många kompisar till barnen samt närheten till både skogen och stan med bra bussförbindelser är fantastiskt med Lilla Bläshammar.

.