Bygga hus i Falkenberg

FRÅN DRÖM TILL DRÖMBOENDE

Att bygga ett nytt hus

Att bygga ett nytt hus är ett stort projekt och det är mycket att tänka på. Nära hem är en erfaren hustillverkare och vi har lång erfarenhet som husbyggare och hjälper dig hela vägen när du ska bygga hus i Falkenberg.

Vi finns med dig under resans gång från idé till inflyttning.

Att bygga hus är ett stort beslut och processen är ofta lång och komplex. För att denna process ska vara så enkel och smidig för dig som möjligt så erbjuder vi totalentreprenad där vi tar hand om alltifrån bygglov, projektering, byggnation till slutbesiktning.

Bygg nytt hus i Falkenberg med Nära Hem
Bygg hus med totalentreprenad i Falkenberg med Nära Hem

TOTALENTREPRENAD

Att bygga hus med totalentreprenad

Totalentreprenad innebär för dig som kund att du endast behöver skriva ett kontrakt och ha en kontakt. Efter att vi har skrivit ett kontrakt så åtar vi oss att sköta allt det praktiska och tar ett helhetsansvar för att bygga ditt hus. Detta innebär att du som kund endast behöver ha en kontakt genom hela processen.

Nedan ser du några av fördelarna med att bygga hus med totalentreprenad:

 • Du behöver endast ha en kontakt
 • Vi sköter alla praktiska och juridiska frågor
 • Du får löpande information om hur projektet går
 • Vi svarar på alla frågor du har under processens gång
 • Vi garanterar slutleveransen av ditt drömboende


Du är i trygga händer med Nära hem oavsett om du har färdiga ritningar eller behöver hjälp med att ta fram nya ritningar till ditt hus tillsammans med oss och våra arkitekter.

En totalentreprenad med Nära hem är både en trygghet och en helhetslösning för dig som ska bygga nytt hus.

ISO 9000

Kvalitetssäkrade hus

Nära hem är certifierade enligt ISO 9000 vilket är en internationell standard för lednings- och verksamhetsstyrning. Denna certifiering visar på att vi som företag ständigt arbetar med att systematiskt förbättra kvalitén och överträffa våra kunders förväntningar.

Vi bygger kvalitetssäkrade hus i Falkenberg
Bygg ditt drömhus i Falkenberg med Nära Hem

ISO 14000

Miljövänliga hus

Nära hem är certifierade enligt ISO 14000 som är en internationell standard för ett företags miljöarbete. ISO 14000 innebär att man som företag aktivt arbetar med att förbättra och effektivisera sina arbetsprocesser för att minska företagets påverkan på miljön.

Vårt miljöarbete slutar dock inte med att vår verksamhet är certifierad utan är bara en början.

I vårt dagliga arbete gör vi följande saker för att minska vårt klimatavtryck:

 • Vi köper enbart in 100% förnybar el som kommer från sol-, vind- och vattenkraft.
 • Vi isolerar våra hus med lösull från återvunnet papper vilket innebär mindre spill vid produktionen samt låg klimatpåverkan.
 • Vårt hållbarhetsarbete är baserat på FN:s 17 globala mål för en hållbar utveckling.

BYGG MED Nära hem

En hustillverkare i Falkenberg du kan lita på

Sedan starten 1997 har vi på Nära hem byggt hus och vi vågar därmed kalla oss för en erfaren hustillverkare. Vår erfarenhet av att bygga hus baseras på hundratals genomförda projekt där varje projekt har haft sina unika förutsättningar.

Vi har som hustillverkare erfarenhet av att bygga arkitektritade hus, parhus, villor och flerbostadshus. På Nära hem bygger vi lösvirkeshus från grunden och våra erfarna snickare och duktiga samarbetspartners är vår främsta resurs. Som hustillverkare har vi vunnit flera priser och utnämningar och vi har bland annat fått ett hedersomnämnande när Göteborgs Stad delade ut priset för Göteborgs bästa byggnader och tilldelats Varbergs kommuns byggnadspris vid två tillfällen.

I över 20 år har vi arbetat målmedvetet med att utveckla vårt erbjudande och våra arbetssätt för att bygga miljövänligare och mer energismarta hus.

Behöver du hjälp av en erfaren hustillverkare i Falkenberg? Då är du varmt välkommen att kontakta oss på Nära hem.

Hustillverkare i Falkenberg
Bygg ditt drömhus i Falkenberg med Nära Hem

FRÅN VISION TILL VERKLIGHET

Vi hjälper dig att bygga ditt drömhus

Oavsett om du vill ha ett stort eller litet hus, modernt eller traditionellt har vi kunskapen och rätt samarbetspartners för att göra din vision om det perfekta boendet till verklighet.

Behöver du hjälp med att ta fram ritningar för ditt drömhus?

Vi samarbetar med flera olika arkitekter och arkitektbyråer och tillsammans hittar vi rätt arkitekt för dig.

Med vår hjälp blir ditt drömhus precis som du vill ha det.

Varför ska man bygga hus i Falkenberg?

SKRÄDDARSYTT OCH UNDERHÅLLSFRITT

Fördelar med att bygga nytt

Fördelarna med att bygga ett nytt hus är flera jämfört med att köpa ett befintligt hus.

Några av dessa fördelar är:

 • Ingen kommunal fastighetsavgift de första 15 åren (en besparing på cirka 100 000 kr)

 • Lägre energiförbrukning – Nya hus har högre krav från myndigheter att de ska vara energieffektiva.

 • Underhållsfritt boende – Ett nybyggt hus kräver ingen renovering eller reparation på många år.

Skräddarsydd boendelösning – Ditt hus blir precis som du vill ha det med rätt utrymmen och lösningar för dig och din familj.

 

EXPANSIV REGION

Varför ska man bygga hus (och bo) i Falkenberg?

Det finns flera orsaker till varför Falkenberg är en populär ort och varför du ska bygga ditt nya hus just här.

Falkenberg har en vacker och variationsrik natur, alltifrån sandstränder (exempelvis Skrea strand) och kust till lummiga skogar och små smultronställen här och var som bara väntar på att upptäckas. Områden som är värda ett besök är bland annat Bergs naturskog, Ullarp, Grimsholmen och bokskogen Frodeparken.

Gillar du naturupplevelser så är Falkenberg definitivt rätt stad för dig.

I centrum hittar du gamla stan som är en historisk oas men kullerstensbelagda gator som flankeras av små trähus med rosenbuskar som klättrar på husväggarna.

Falkenbergs invånarantal växer år för år och staden samt regionen expanderar hela tiden och nya arbetstillfällen skapas.

Det finns många stora arbetsgivare i och kring Falkenberg, bland annat Derome AB, AJ Postorder, Gekås, Ringhals och Martin & Servera.

Det finns dessutom flera städer (med många arbetsgivare) inom ett bekvämt pendlingsavstånd från Falkenberg som till exempel Halmstad, Varberg, Båstad och Helsingborg.

Det finns fem högstadieskolor och två gymnasieskolor i Falkenberg så har man barn i skolåldern så finns det flera olika skolor att välja mellan.

Är man sportintresserad så har man bland annat möjlighet att se allsvensk fotboll när Falkenberg FF spelar på hemmaplan.

Falkenberg har en lång historia och omnämns i skrift redan i slutet av 1200-talet, Falkenberg precis som många andra städer i Halland har under historiens gång tillhört Danmark i olika perioder. Falkenberg blev en kommun 1862 då Sverige genomförde kommunreformen.

Bygg ditt drömhus i Falkenberg med Nära Hem