Bygga hus i Halmstad

FRÅN DRÖM TILL DRÖMBOENDE

Att bygga ett nytt hus

Att bygga ett nytt hus är ett stort projekt och det är mycket att tänka på. Nära hem är en erfaren hustillverkare och vi har lång erfarenhet som husbyggare och hjälper dig hela vägen när du ska bygga hus i Halmstad.

Vi finns med dig under resans gång från idé till inflyttning.

Att bygga hus är ett stort beslut och processen är ofta lång och komplex. För att denna process ska vara så enkel och smidig för dig som möjligt så erbjuder vi totalentreprenad där vi tar hand om alltifrån bygglov, projektering, byggnation till slutbesiktning.

Bygg nytt hus i Halmstad med Nära Hem
Bygg hus med totalentreprenad i Halmstad med Nära Hem

TOTALENTREPRENAD

Att bygga hus med totalentreprenad

Totalentreprenad innebär för dig som kund att du endast behöver skriva ett kontrakt och ha en kontakt. Efter att vi har skrivit ett kontrakt så åtar vi oss att sköta allt det praktiska och tar ett helhetsansvar för att bygga ditt hus. Detta innebär att du som kund endast behöver ha en kontakt genom hela processen.

Nedan ser du några av fördelarna med att bygga hus med totalentreprenad:

 • Du behöver endast ha en kontakt
 • Vi sköter alla praktiska och juridiska frågor
 • Du får löpande information om hur projektet går
 • Vi svarar på alla frågor du har under processens gång
 • Vi garanterar slutleveransen av ditt drömboende


Du är i trygga händer med Nära hem oavsett om du har färdiga ritningar eller behöver hjälp med att ta fram nya ritningar till ditt hus tillsammans med oss och våra arkitekter.

En totalentreprenad med Nära hem är både en trygghet och en helhetslösning för dig som ska bygga nytt hus.

ISO 9000

Kvalitetssäkrade hus

Nära hem är certifierade enligt ISO 9000 vilket är en internationell standard för lednings- och verksamhetsstyrning. Denna certifiering visar på att vi som företag ständigt arbetar med att systematiskt förbättra kvalitén och överträffa våra kunders förväntningar.

Vi bygger kvalitetssäkrade hus i Halmstad
Vi bygger miljövänliga hus i Halmstad

ISO 14000

Miljövänliga hus

Nära hem är certifierade enligt ISO 14000 som är en internationell standard för ett företags miljöarbete. ISO 14000 innebär att man som företag aktivt arbetar med att förbättra och effektivisera sina arbetsprocesser för att minska företagets påverkan på miljön.

Vårt miljöarbete slutar dock inte med att vår verksamhet är certifierad utan är bara en början.

I vårt dagliga arbete gör vi följande saker för att minska vårt klimatavtryck:

 • Vi köper enbart in 100% förnybar el som kommer från sol-, vind- och vattenkraft.
 • Vi isolerar våra hus med lösull från återvunnet papper vilket innebär mindre spill vid produktionen samt låg klimatpåverkan.
 • Vårt hållbarhetsarbete är baserat på FN:s 17 globala mål för en hållbar utveckling.

BYGG MED Nära hem

En hustillverkare i Halmstad du kan lita på

Sedan starten 1997 har vi på Nära hem byggt hus och vi vågar därmed kalla oss för en erfaren hustillverkare. Vår erfarenhet av att bygga hus baseras på hundratals genomförda projekt där varje projekt har haft sina unika förutsättningar.

Vi har som hustillverkare erfarenhet av att bygga arkitektritade hus, parhus, villor och flerbostadshus. På Nära hem bygger vi lösvirkeshus från grunden och våra erfarna snickare och duktiga samarbetspartners är vår främsta resurs. Som hustillverkare har vi vunnit flera priser och utnämningar och vi har bland annat fått ett hedersomnämnande när Göteborgs Stad delade ut priset för Göteborgs bästa byggnader och tilldelats Varbergs kommuns byggnadspris vid två tillfällen.

I över 20 år har vi arbetat målmedvetet med att utveckla vårt erbjudande och våra arbetssätt för att bygga miljövänligare och mer energismarta hus.

Behöver du hjälp av en erfaren hustillverkare i Halmstad? Då är du varmt välkommen att kontakta oss på Nära hem.

Hustillverkare i Halmstad
Bygg ditt drömhus i Halmstad med Nära Hem

FRÅN VISION TILL VERKLIGHET

Vi hjälper dig att bygga ditt drömhus

Oavsett om du vill ha ett stort eller litet hus, modernt eller traditionellt har vi kunskapen och rätt samarbetspartners för att göra din vision om det perfekta boendet till verklighet.

Behöver du hjälp med att ta fram ritningar för ditt drömhus?

Vi samarbetar med flera olika arkitekter och arkitektbyråer och tillsammans hittar vi rätt arkitekt för dig.

Med vår hjälp blir ditt drömhus precis som du vill ha det.

Varför ska man bygga hus i Halmstad?

SKRÄDDARSYTT OCH UNDERHÅLLSFRITT

Fördelar med att bygga nytt

Fördelarna med att bygga ett nytt hus är flera jämfört med att köpa ett befintligt hus.

Några av dessa fördelar är:

 • Ingen kommunal fastighetsavgift de första 15 åren (en besparing på cirka 100 000 kr)
 • Lägre energianvändning – Nya hus har högre krav från myndigheter att de ska vara energieffektiva.
 • Underhållsfritt boende – Ett nybyggt hus kräver ingen renovering eller reparation på många år.

Skräddarsydd boendelösning – Ditt hus blir precis som du vill ha det med rätt utrymmen och lösningar för dig och din familj.

 

EXPANSIV REGION

Varför ska man bygga hus i Halmstad?

Det finns många orsaker till varför Halmstad är en populär ort och varför du ska bygga ditt nya hus just här.

Halmstad erbjuder attraktiva boendemiljöer, staden har ett idrotts- och kulturliv som är rikt, kommunikationerna goda och det är nära till jobb, hav och natur. Halmstad har alla kvaliteter för att vara en fantastisk kommun att bo i.

Halmstad har fyra år i rad hamnat på pallplats i tävlingen ’Årets superkommun’ och en av anledningarna är den goda kommunala servicen. I Halmstad finns också Halmstad Högskola med attraktiva utbildningar och forskning inom hälsoinnovation och smarta städer och samhällen.

Utanför Halmstad hittar vi Tylösand – en välkänd plats både nationellt och internationellt. Här finns en av Sveriges mest populära sandstränder, inramad av härliga sanddyner och med det ståtliga Livräddartornet i spetsen. Tylösand bjuder på en avslappnad atmosfär där strandliv och pulserande after beach möter välsmakande middagar med magisk havsutsikt.

Staden är dock mer än bara sommarnöjen. Halmstad ligger i en expansiv region med ett aktivt och levande näringsliv vilket gör Halmstad till en perfekt stad att bo och leva i.

Det finns många stora arbetsgivare i och kring Halmstad, bland annat HMS Industrial Networks, Martin & Servera och AJ Produkter.

Det finns dessutom flera städer (med många arbetsgivare) inom ett bekvämt pendlingsavstånd från Halmstad som till exempel Falkenberg, Ljungby och Helsingborg.

Bygg ditt drömhus i Halmstad med Nära Hem