Stenen – en fin plats att leva på

På Stenen i Tvååker, strax söder om Varberg, skiner solen när vi kommer på besök. Vi kör på vägen mot området och passerar Tvååkers IF:s fotbollsplaner, och när vi svänger av mot Stenen möts vi av den nya fina förskolan. På gården är det full fart, barn som leker och skrattar. Området känns verkligen levande med sina hus i färgerna faluröd, ockragul, allmogegrön och dalablå. Det ger också platsen en varm och lantlig karaktär med nära till naturen.

Vi hälsar på hemma hos Viktoria och hennes familj som bor i ett utav de blå parhusen. Flytten till Stenen gick från Läjet. Huset på Läjet blev helt enkelt för stort för familjen i takt med att barnen flyttade hemifrån, berättar Viktoria. Det var dags för förändring.

På frågan om varför det blev Stenen svarar Viktoria lugnt: Jag trodde aldrig jag skulle lämna Läjet! Men när huset skulle säljas började jag kolla runt. När jag kom till den här tomten så kändes det bara rätt. Snickarna som var på plats i området lät mig kika in i ett av de påbörjade husen och det kändes så bra!

Stenen i Tvååker

Det lugna området och gemenskapen med grannarna är något av de bästa, fortsätter Viktoria. Stenen är ett område där det är nära till allt. Mataffär, vårdcentral och bank finns inom gångavstånd, att det dessutom finns två bagerier att välja på när sötsuget kommer är inte så dumt.

Viktoria tycker att det är ett stort plus att huset är nybyggt och i princip underhållsfritt. På fritiden är det nämligen fullt upp. Att vara mamma till sex barn och även mormor till två tar sin tid, men Viktoria har också flera fritidsintressen. Sup och kite är det som gäller för det mesta, men även löpning är en viktig del. Genom åren har hon hunnit med inte mindre än två ultramarathon!

Stenen Varberg Parhus

När huset skulle byggas var det många val att göra, minns Viktoria. Det var viktigt att få en varm känsla i hemmet och det har hon verkligen lyckats med. Färgen på väggarna går ton i ton, men vågar ändå ta för sig. En del val var viktigare än andra, som garderoben i hallen och det förlängda köket. Det var helt avgörande för mig och för att jag skulle satsa på huset, säger hon.

Vi njuter en stund i solen på uteplatsen. Yngsta sonen Edvin är med en stund, men han gillar fotboll och har svårt att låta bollen ligga still. Det kickas och görs konster. Tur att det är nära till grönområden. Och vilket lag han hejar på, det tar man inte miste på!